Kombi kullanımında enerji tasarrufu için


Kış aylarında artan ısınma giderleri zaman zaman tasarruf yapmaya yönlendirebiliyor. Peki evin sıcaklığında büyük bir düşüşe neden olmadan kombinizin daha az enerji tüketmesini nasıl sağlayabilirsiniz? 

Kombiniz ilk açıldığında soğuk suyu ısıtmak için yüksek derecede enerji tüketir. Su ne kadar soğuksa harcanan enerji de o kadar yüksek olur. Kombinizi kullanmadığınız zamanlarda kapalı tutmak yerine kısık derecede bırakmak halihazırda ısıtılmış suyun tamamen soğumasını engeller. Bu sayede ihtiyacınız olduğunda, kombiniz suyu istenilen dereceye getirmek için daha az enerji harcar. 

Kombinizi ihtiyacınızdan daha yüksek ısılara ayarlamak fazladan enerji tüketimine neden olur. Oturma odanız için önerilen sıcaklık 22 °C, yatak odaları içinse 20 °C’dir. Ayrıca bu sıcaklıkları birer derece düşürerek enerji tüketiminde %7 tasarruf sağlayabilirsiniz. Evinizde hassas sıcaklık ayarı yapmak için oda termostatlarından faydalanabilirsiniz. Oda termostatları kombinizle ortak çalışarak evinizin tam olarak istediğiniz dereceye sabitlenmesini sağlar. 

Enerjiyi daha verimli kullanan bir kombinin sırrı, düzenli bakımdır. Her sene kış mevsiminden önce kombinize bakım yaptırmanız cihazınızın verimliliği ve ömrü için son derece önemlidir. Zamanla içinde biriken kir ve kireç cihazın performansını düşürmenin yanı sıra enerji tüketiminin de artmasına neden olabilir. Kombiler su, gaz ve elektrik bağlantıları bulunan karmaşık cihazlar olduğundan yıllık bakımını yetkili servisler dışında kimseye yaptırmamanızı öneririz. 

Kalorifer peteklerinde birkaç düzenleme yaparak da ısınma giderinizi düşürebilirsiniz. Isının eve rahatlıkla dağılabilmesi için kaloriferlerin önünün açık olmasına dikkat etmenizi öneririz. Peteklerin arka kısmındaki duvara yatılım levhaları yerleştirerek ısının odaya yansıtılmasını sağlayabilirsiniz. 

Son olarak, her beş yılda bir yaptıracağınız tesisat temizliği de kombinizin daha verimli çalışmasını sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder