Mikrodalga kullanımında pratik ipuçları


Arçelik mikrodalga fırınınızın tek işlevinin donmuş pizza pişirmek olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. İşte mikrodalga fırınınızın hayatınızı kolaylaştıracak diğer özellikleri.
Soğan keserken gözyaşı dökmeye son! Soğanları doğramadan önce uç kısımlarını kesin ve 30 saniye boyunca, en yüksek derecede mikrodalga fırında ısıtın. 30 saniye sonunda soğanları çıkarın ve doğrayın. Gözlerinizin yaşarmadığını göreceksiniz.
Şekerlenmiş ve kristalleşmiş balı mikrodalgada ısıtarak eski haline döndürebilirsiniz. Bal kavanozunun kapağını açın ve mikrodalga fırında %50 güçte iki dakika ısıtın. Balın yeniden akışkan ve homojen yapısına döndüğünü göreceksiniz.
Limon sıkarken mikrodalga fırınınızdan yardım alın. Limonun üzerine küçük bir delik açın ve mikrodalganızda tam güçte 10-20 saniye ısıtın. Yumuşayan limon çok daha sulu ve sıkımı kolay bir hale gelecektir. Mikrodalgada ısıtılan ekmek gibi hamur ürünleri nemlerini kaybeder ve sertleşir.
Mikrodalgaya koymadan önce ekmeklerinizi kâğıt havluya sararsanız, kâğıt nemi tutacak ve ekmeğiniz lezzetini koruyacaktır.
Sarımsaklarınızı soymadan önce tanelere ayırın ve mikrodalga fırında 15 saniye boyunca tam güçte ısıtın. Sarımsak dişlerindeki nem kabukları yumuşatır ve çok daha kolay soyulmalarına yardımcı olur.
Bayatlamış patates cipslerinizi kâğıt havluya sarın ve mikrodalga fırınınızda tam güçte 20 saniye boyunca ısıtın. Kâğıt havlu cipslerdeki nemi emecek ve cipslerin eski tadına dönmesini sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder