Dondurup tekrar kullanabileceğiniz yemekler

Yenmemiş yemekleri çöpe atmak size de mi iyi gelmiyor? Peki ya yemeklerden kalanları değerlendirmenin bir yolu olduğunu söylesek? Sofrada kalmış birçok gıdayı dondurabilir ve ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz.

Çay ve kahve: Demlikte unutulmuş çay ya da kahveyi dökmeyin. Kalan çay ve kahvenizi buz kalıplarına doldurarak dondurun. Oluşacak buz küpleriyle lezzetli buzlu çay ya da kahveler yapabilirsiniz. Ayrıca içeceğinizi biraz soğutmak istiyorsanız içine bu buz küplerinden atıp, su ilave etmeden daha ılık olmasını sağlayabilirsiniz. 

Domates sosu ya da püresi: Konservelerde ya da kavanozlarda satılan domates sosları genellikle tek yemekte tüketilemez ve zamanla küflenir. Domates sosunu buzdolabı poşetine dökerek bir sonraki domatesli yemeğe kadar bozulmadan saklayabilirsiniz. 

Et ve tavuk suyu: Et ya da tavuk haşladıktan sonra tencerede kalan suyu dökmeyin. Oda sıcaklığına geldikten sonra kavanozlara doldurup dondurucuya koyun. Su bazlı sıvılar dondurulduklarında hacimleri artar. Et suyunun genleşerek kavanozu kırmaması için kavanozların üzerinde iki parmak boşluk bırakmayı unutmayın. Dondurduğunuz et suyunu dilediğiniz zaman çözdürerek pilavlara, çorbalara ve birçok farklı yemeğe tat katabilirsiniz. 

Yumurta beyazları: Birçok tarifte yumurtanın sadece sarısını kullanmanız gerekebilir. Ancak kalan beyazlar neden çöpe gitsin? Yumurta beyazlarını ister ayrı ayrı ister bir kavanozda birleştirerek dondurun. Donmuş yumurta beyazlarını dilediğiniz zaman çözdürerek beyaz omlet, beze gibi birçok farklı tarifte kullanabilirsiniz. Ayrıca yağsız ve protein bakımından zengin olan yumurta beyazı sporcular için de harika bir besin. 

Soğan: Birçok yemek için bir tam soğan fazla gelir. Böyle durumlarda soğanın yarısı kullanılır ve kalanı buzdolabının bir köşesinde yumuşayıp bozulmaya bırakılır. Kalan soğanı doğrayarak dondurabilir, çözülmesini beklemeden yemeğe direkt olarak ekleyebilirsiniz. Hatta biraz daha zaman ayırıp soğanı karamelize ettikten sonra dondurursanız, dilediğiniz zaman lezzetli sandviç ya da hamburgerler hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder