Ütülemesi zor kumaşlar için ipuçları


Belki ütü yapma zorunluluğunu ortadan kaldıramayız ama birkaç basit yöntemle bu işlemi kolaylaştırabilir, ütü masası başında daha az zaman harcamanızı sağlayabiliriz.
Ütüye başlamadan önce dikkat etmeniz gereken ilk şey ütüleyeceğiniz çamaşırların temiz olmasıdır. Aksi taktirde ütünüzün ısısı kumaş üzerindeki görünmeyen lekeleri ortaya çıkarabilir ve kirlerin kumaşa derinlemesine işlemesine neden olabilir. Ayrıca ütülenmesi zor kumaşların zarar görmemesi için farklı yöntemlere başvurmanız gerekebilir.
Kadife: Ütü masanıza temiz ve kalın bir örtü serin ve giysinizi tersten bu örtünün üzerinde ütüleyin. Ütülemesi zor bölgelere dikey bir şekilde buhar uygulayarak kırışıklıkları giderebilirsiniz.
Dantel: Danteli temiz bir havlunun üzerine koyun. Ütüleme işlemini buharla, kesinlikle dantele bastırmadan yapın.
Polyester: Polyester, yapısı gereği ısıya dayanıklı değildir. Kumaşın erimemesi için düşük ısıda ütülemenizi ve giysinin üzerindeki yönlendirmelere kesinlikle uymanızı tavsiye ederiz.
Keten: Keten giysilerinizi ütülerken hafif nemli olmaları işinizi kolaylaştıracaktır. Ancak en iyi sonuç için kumaşın her yerinin eşit nemliliğe sahip olması gerekir. Keten giysilerinizi nemlendirmek için temiz bir havluyu sıcak suyla iyice ıslatın ve sıkarak fazla suyundan arındırın. Ardından ütüleyeceğiniz giysiyi bu havluya sararak birkaç dakika bekleyin. Bu işlem sonrasında her yeri eşit olarak nemlenmiş keten giysinizi ütülemeye başlayabilirsiniz.
Kravat: Kravatları ütülememenizi tavsiye ederiz. Yıkandıktan sonra askıya astığınız kravatlar düz formlarını korurlar. Kravatınızda kırışıklıklar oluştuysa, temiz bir şişeye kaynar su doldurun ve kravatınızı şişenin etrafına sarın. Kısa sürede kırışıklıkların yok olduğunu göreceksiniz.
Ütü işlemini hızlandıracak bir önerimiz daha var. Giysinizin üzerine, parlak tarafı yukarı gelecek şekilde alüminyum folyo serin. Ütünün ürettiği ısı folyodan yansır. Bu yöntemle daha etkili ve hızlı sonuçlar alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder